$ 1 000 000 задържаха митничари на Аерогара София

Банкнота с номинал 1 000 000 щатски долара, придружена със сертификат , задържаха митнически служители от Аерогара София. Банкнотата е емисия от 1923 година и е била скрита в експресна куриерска пратка с документи, пътуващи от България за Испания. Предстои извършване на експертиза, която да установи дали банкнотата е автентична и каква е нумизматичната й стойност.
По същото време в друга куриерска пратка митничарите от Митница Аерогара София откриха скиминг устройство. Четецът, използван за изтегляне на информацията от банкови карти, бил укрит в пратка, съдържаща компютър за автомобил. Пратката, тръгнала от България, е предназначена за получател в САЩ.
При трети случай митнически служители от Митнически пункт Калотина задържаха 19 непопълнени заготовки за банкови карти. Заготовките са открити при личен преглед на 36-годишен български гражданин с инициали П.П., пътуващ от България за Сърбия с редовна автобусна линия. П.П. се опитал да пренесе заготовките залепени по тялото му, под бельото.