Цигари и алкохол без бандерол са иззети при проведени спецоперации в различни градове на страната

Цигари и алкохол без бандерол са иззети при проведени спецоперации в различни градове на страната. Акциите са с цел предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с извършването на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки.
В Кюстендил при проведена в края на седмицата от служители на сектор “Икономическа полиция” специализирана полицейска операция в къща и магазин за хранителни стоки в с. Слокощица са открити и иззети 239 бутилки с вместимост от литър и литър и половина с високоалкохолни напитки без бандерол, 877 кутии цигари от различни марки без бандерол и с изтекъл срок на валидност на бандерола, 10 пакета тютюн за свиване на цигари. Назначени са експертизи за установяване на вида на алкохолните напитки. По случая е образувано дознание по чл. 234 от НК. /снимка/
Цигари без бандерол са иззети и при специализирана полицейска операция, проведена вчера в Плевен и в Червен бряг. Служители от Второ РУМВР в Плевен извършили проверки на улични търговци на пазар в града. Установени били три жени – на 44, 51 и 78 години, и двама мъже на 21 и 25 години, които извършвали нелегална търговия с цигари без бандерол. Полицаите иззели от тях 64 кутии с цигари от различни марки. Групата е от село Буковлък. Предстоят експертизи на нередовната стока. Образувано е досъдебно производство. При проверките в Червен бряг служителите на реда намерили пет кутии цигари без бандерол в павилион за закуски, стопанисван от 50-годишна жена от града. По случая е изготвен констативен протокол и тютюневите изделия са иззети. Образувано е досъдебно производство.
Двама мъже бяха заловени с цигари без бандерол на общинския пазар в Калояново вчера. Около 11 часа полицаи от РУ-Хисаря установили при проверка, че В.А./36г./ и А.Я./61г./ от Пловдив предлагат цигари от различни марки без бандерол. От двамата мъже са иззети 17 кутии цигари и 16 найлонови торби от по 900 грама, пълни със ситно нарязан тютюн.
Вчера в бургаския комплекс “Меден рудник” полицейски екип на Четвърто РУМВР открил изоставен и отключен лек автомобил “Опел Вектра”,  собственост на 43-годишна жена от Бургас. На задната седалка и в багажника на колата са открити и иззети 2000 кутии цигари “Lucky Strike” без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Икономическа полиция” – Бургас.