Психосексуална характеристика – зодия Телец

Телецът е възможно най-чувствителният зодиакален знак. Хората, управлявани от Венера, обичат да ласкаят, но предпочитат тях да ги ласкаят и да разтеглят времето на ласките. Телецът се характеризира като положителен заради това, че обикновено той е добър съпруг. Жените от тази зодия са искрени и верни съпруги, умеят да създават атмосфера и хармония в дома. Болшинството Телци добре работят, когато имат уютен дом и семейство, където могат да се отпуснат и възстановят енергията си. Жените на Телците често се оплакват, че мъжете им не са демонстра­тивни в секса. Те играят пасивна роля, очаквайки, че жената ще бъде активна. Ако не е така, мъжът с готов­ност ще си намери друга жена.

Тъй като Телеца е управляван от дома на парите, финансовите му дела силно влияят на половия му живот. Когато работата му не върви, сексът става за него убе­жище.

Жените Телци трябва да подслаждат своята венерина натура с различни предмети на разкоша: скъпи бижута, дрехи, автомобили — всичко за да приемат богинята на любовта и красотата и предизвикат възхищението на Марс. Когато й се възхищават, дъщерята на Венера става съвър­шено безразлична към света, докато в същото време мъжът Телец не се отказва от него.

И мъжете и жените са доста несДържани. По вроме на половия акт не рядко действуват импулсивно и, на­мирайки се под физически силен знак, често смятат за недостатъчен само един акт. Телците харесват външните данни на хората от двата знака, управлявани от Меркурий: Девите и Близнаците — точно, които са способни да му предложат разнообразен сексуален репертоар. И мъжете, и жените Телци обикновено са надарени с красота, не една «звезда» е родена под знака на Телеца.

Венера често действува на своите поданици така, че да са пасивни, но и при този случай те ловко постигат това, което искат посредством несексуалните маневри. Жените Телци заемат значително място в списъка на известните «скъпи» любовници. Те обичат да им се възхищават и глезят, да получават скъпи подаръци.

Телецът е земен знак и е способен да се възползва от своя чар. Хората от този знак казват, че за всяка стру­ваща си вещ в света, си струва добре да се потрудиш. Те вярват в справедливата игра, не са добри бизнесмени и затова трябва да избягват икономическите области, които изискват нахалство и повратливост, иначе няма да издър­жат конкуренцията. Въобще несексуалните маневри на Телеца се задействуват по-добре не в работата и общество­то, а в личния живот.

Отношение на Телеца към секса може да стане леко прозаично, когато не го свързват дълбоки чувства с пар­тньора му или когато той просто му омръзне. Телецът няма да се притесни да попита за някои друг телефон на под­ходящ партньор.