Страните ни имат добър потенциал за развитие на сътрудничеството в областта на вътрешните работи

Оценката даде министър Цветанов по време на среща с молдовския си колега Виктор Катан

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов проведе среща с Виктор Катан, министър на вътрешните работи на Република Молдова. Министър Цветанов изрази увереност, че срещата ще допринесе за активизиране на контактите между правоохранителните органи на двете държави. Той подчерта, че в областта на вътрешните работи съществуват добър потенциал и разнообразни възможности за развитие на двустранното сътрудничество. Двамата изразиха обща воля за задълбочаване на взаимодействието, за обмен на опит, за установяване на практически механизми за обмен на информация и определяне точки за контакт.
България подкрепя започването на диалог за визова либерализация и има готовност да сподели своя опит в областта на европейската интеграция и хармонизирането на националното законодателство с европейското в различни сфери, отбеляза министър Цветанов.
Министър Катан представи процеса на реформи, който Молдова извършва в сферата на правоохранителната система. Те бяха оценени от българския му колега като стъпка в правилната посока.