Столични полицаи задържаха издирван за убийство

51-годишен от Хасково е обявен за издирване в края на декември м.г.; той е заподозрян за убийството на майка си

51-годишен хасковлия, заподозрян в убийството на майка си, е задържан в хасковския арест. На 21 декември м.г. в хасковското управление е получен сигнал от съседи на 71-годишната Д.И., че не са виждали жената от дълго време. Пристигналата  на ул. “Георги Кирков” в Хасково оперативна група открила в дома тялото на възрастната стопанка. В последствие съдебният лекар констатирал, че смъртта на жената е настъпила вследствие на многобройни травми по главата и торса. Установени са счупвания на ребра, дясна ръка и китка, получени най-вероятно докато тя се опитвала да се защити. Според медика, смъртта е настъпила около 20 дни преди намирането на тялото.
При разследването е изяснено, че жената живеела със сина си, който системно я подлагал на физически и психически тормоз. На няколко пъти тя постъпвала в болница след побои, причинени от сина й. Самият той е настаняван неведнъж в местния психодиспансер заради проявите на силна агресия.
Ден след като е открита убитата хасковлийка, криминалисти обявиха сина за общодържавно издирване. Няколко месеца той успявал да се укрие от органите на реда, но в понеделник, при полицейска проверка на територията на Трето столично РУМВР търсеният мъж е задържан. Изяснено е, че е пребивавал в София без да работи, като живеел в изоставен  фургон. По-късно е отведен до мястото и от временния му подслон са иззети веществени доказателства. И.И. е конвоиран в ОДМВР-Хасково. Разпитан е пред съдия, пред когото признал за извършеното. Материалите по случая ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура – Хасково.