Служители на РУМВР- Карнобат задържали Ю.Л./19г./ и И.Х./22г./ от с. Драгово, които в съучастие с М.Я./18г./ са извършили множество кражби

Служители на РУМВР- Карнобат задържали Ю.Л./19г./ и И.Х./22г./ от с. Драгово, които в съучастие с М.Я./18г./ са извършили множество кражби на територията на общината. При проведените оперативно-издирвателни действия е документирана съпричастността им към четири кражби, извършени от декември миналата година до настоящия момент. Предмет на посегателство били бензинов агрегат,  акумулатори от трактор, електрожен “Кра Кра”. Ю.Л. и И.Х. са задържани за 24 часа.  Двамата са извършители и на кражби на три акумулатора и две гуми с джантите от леки автомобили на територията на Айтос. Част от вещите, предмет на престъпленията са намерени и иззети. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава.
Снощи около 18.20 часа в бургаския комплекс “Славейков” полицейски екип извършил проверка на две 17-годишни момчета. В едното от тях са намерени и иззети две полиетиленови пликчета с около 3 грама суха растителна маса, реагирала на канабис. Младежът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.