Служители на полицейския участък в кв. “Изток”установили вчера 23-годишните С.В.–Симо и Е.Г. в момент на “работа” в близост до разрушения мост

Служители на полицейския участък в кв. “Изток”установили вчера 23-годишните С.В.–Симо и Е.Г. в момент на “работа” в близост до разрушения мост в землището на с. Николичевци. Двамата обгаряли медни проводници, за да ги подготвят за предаване в пункт за изкупуване на метали. Освен проводниците те се сдобили и с две медни лозарски машини, медно котле и акумулатор. Полицаите установили, че вещите са откраднати от къща в с. Богослов, докато собственикът бил в дома си. Двамата мъже, известни на полицията с множество кражби, се придвижвали с лек автомобил “Опел Кадет”, действали тихо и бързо и при други удари. Симо е осъждан ефективно. По случая е образувано дознание в РУМВР – Кюстендил. Работата по установяване съпричастността им и към други противозаконни деяния продължава. Двамата ще останат в ареста 24 часа.
По-късно автопатрул на РУМВР–Кюстендил и криминалисти задържали
35-годишния Т.С. с 19 месингови пръчки, които били откраднати от хотелски комплекс в града. Т.С. също ще остане в полицейския арест за 24 ч.Вчера служители на РУМВР–Дупница проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. В дома на 22-годишната Д.А. е открито пликче с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Младата жена и приятелят й – Г.Б./34г./, известен на полицията като извършител на кражби, са задържани в полицейския арест на РУМВР–Дупница. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.