Продължава специализираната операция във Варна срещу трафика на жени

Тя стартира рано тази сутрин. В нея участват служители от Главна дирекция „Гранична полиция”, френски полицаи и магистрати от България и Франция

Продължава специализираната полицейска операция, насочена към предотвратяване и документиране на трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Тя се провежда във Варна във връзка с молба за международна  правна помощ от съда във френския град Марсилия и извършвано в Ница разследване срещу организирана престъпна група за сводничество.
През изминалата седмица във Франция са установени момичета от региона, изведени през последните две години от варненски сводници с цел сексуална експлоатация.
Операцията започна днес в 6 часа под ръководството на Окръжната прокуратура с участието на служители от ГПУ- Варна, петима следователи от морската столица и четирима френски служители – двама полицаи, съдия-следовател и прокурор. Провеждат се оперативно-издирвателни действия по отношение на посочените в постановлението лица на територията на Варна и гр. Долни Чифлик. На този етап са проверени седем адреса, в които са извършени претърсвания  и изземвания. Установени са две от лицата, с които се провеждат процесуално-следствени действия.
Работата по документирането и пресичането на престъпната дейност на групата продължава.