Продължават засилените мерки на ГД ”Гранична полиция” по пресичане на контрабандата с акцизни стоки

Три български гражданки са задържани тази сутрин във влака Белград–София

Българките били задържани след проверка, извършена тази сутрин, на международен бърз влак, пристигащ от Сърбия. Във фабричните кухини на вагоните и в няколко от пътниците са открити общо 300 кутии цигари със сръбски бандерол или без бандерол. В багажа на 62-годишната И.А. от Монтана били намерени 26 кутии цигари от различни марки, а у столичанката И.В. /66 г./ – 15 кутии. Двете жени признали, че намерената у тях контрабандна стока принадлежи на 48-годишната С.М. от Монтана, която също пътува във влака. В хода на полицейските действия е установено, че и част от укритите във вагоните цигари са на С.М. По указания на дежурния прокурор от Сливница срещу трите задържани ще бъдат образувани досъдебни производства.
90 кутии със сръбски бандерол, скрити в тавана и коридора на втория вагон, са открити и при проверка, направена вчера на международен бърз влак, пристигащ в 17.25 часа от Сърбия. Съставен е акт за митническо нарушение.
Граничен полицай, извършващ физическа проверка на лек автомобил “Опел Астра”, пристигнал вчера на ГКПП – Капитан Андреево за излизане от страната, намерил укрити в багажника 70 кутии цигари без акцизен бандерол. По разпореждане на началника на граничния пункт е извикан митнически инспектор, който съставил акт за митническо нарушение на трима от пътниците в колата.
На ГКПП – Лесово към 17 часа вчера пристигнал за влизане в страната автомобил „Опел Зафира”. След подадено от граничните полицаи искане, на колата е била извършена щателна митническа проверка, при която са открити 50 кутии цигари с бандерол “Duty free”, както и 14 палми. За растенията шофьорът К.М. от Ямбол не е представил необходимите митнически и фитосанитарни документи. Цигарите и палмите са иззети, на шофьора е съставен акт за митническо нарушение. По случая е заведен заявителски материал, уведомена е окръжната прокуратура.
Със заповед на директора на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе мобилна група за контрол и наблюдение е извършила проверки в района на общинския пазар и хранителни магазини във Видин. Намерени са общо 136 кутии цигари от различни марки без бандерол. Акцизната стока е иззета с протокол.
На ГКПП – Гюешево, по искане на Гранична полиция, е извършена щателна митническа проверка на четири жени, влизащи от Македония. Три от тях са пристигнали пеша, четвъртата е пътувала с кола. Общо у тях са открити 117 кутии цигари с македонски акцизен бандерол. Съставени им са актове за митническо нарушение, акцизната стока е иззета.