Проведени оперативно–издирвателни действия служители на районното управление

В резултат на проведени оперативно–издирвателни действия служители на районното управление в града установиха извършители на домови кражби – криминално проявените Я.Й./23г./, С.П./20г./, М.И./20г./ и 17–годишно момче, всички от с. Покрайна. Полицаите разкрили, че в периода от януари до март месец четиримата в различно съучастие са извършили десет кражби от къщи, мазета и стопански постройки в селата Покрайна, Антимово и Гомотарци, обл.Видин. Предмет на кражбите са медни казани, котли, пръскачни машини и посуда, както и кабели,  ел.инструменти и други вещи, част от които са намерени и иззети. Материалите по преписките са изпратени на Районна прокуратура-Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.
На 21 април между 11.00 и 15.30 часа в с. Винарово, общ. Ново село, мъж и жена, купувайки вино в бутилка от три литра от случайно избрани жители на селото, са заплащали с подправени банкноти с номинал от 50 лв. Потърпевшите са трима. По случая са иззети с протоколи за доброволно предаване  пет банкноти с номинал от 50 лв. и са заведени 3 преписки по чл.244 ал.1 от НК.
Десет минути след полунощ днес при проверка на лек автомобил „Форд Транзит“ на трасе „Вход“ служители на ГКПП-Видин при ГПУ- Видин са установили, че колата е снабдена с регистрационни табелели с черен надпис върху бял фон, издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство срещу водача на автомобила – румънски гражданин.