При полицейска операция във Франция са задържани деветима за трафик на деца с цел сексуална експлоатация

Полицейските действия са резултат от взаимодействието на френските служби и Главна дирекция „Гранична полиция”

При полицейска операция в резултат на взаимодействието на български гранични полицаи и френските им колеги на територията на Франция са задържани деветима. В началото на февруари т. г.  от ГДГП е поискано съдействие за установяването на три български семейства от региона на гр. Пещера. По първоначална информация родителите в тези семейства са принуждавали техните непълнолетни деца да извършват сексуални услуги в Бордо. Те периодично пътували между двете страни и част от получените доходи влагали в недвижими имоти. Всичките са от ромски произход.
В рамките на полицейското взаимодействие между ГД „Гранична полиция” и Централната служба за борба с трафика на хора в Париж са конкретизирани участниците в престъпната схема, както и други детайли, важни за успешното реализиране на случая. Установени са възрастните,  принуждавали децата си да проституират. По първоначална информация жертвите на това престъпление  са 9 момчета, като най-малкият от тях е на 8 години.
Спрямо задържаните на територията на Франция се води разследване. По отношение на непълнолетните, въвлечени в трафика са предприети специални мерки.