Празник в Академията на МВР по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост

Ректорът на академията доц. д-р Йордан Пенев има удоволствието да ви покани на празничната среща – 21 май, 11.00 часа в учебното заведение на МВР / вход от жк “Младост”-4/.
Ще имате възможност да разгледате малко познати произведения на наши художници, събрани в камерна изложба в Заседателната зала на академията

Утре  /21 май/ в 11.00 часа Академията на МВР организира традиционна среща на  преподаватели и служители по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Ще участват представители на ръководството на министерството, академичният състав, курсанти, възпитаници на академията, партньори и приятели.
В рамките на честването, в заседателната зала на академията, Музеят на МВР ще представи камерна изложба живопис „Непознати картини”, която ще открие заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров.
Живописните платна са малка част от богата колекция от художествени произведения от фонда на Музея. Експозицията от 9 платна представя български майстори на четката от 80-те години. Творбите са показвани еднократно в общи и национални художествени изложби и са непознати за широката публика. Сред тях са: декоративната живопис на Ради Неделчев в „Обикновен зимен ден”; експресивните мазки в пейзажа „Булевард” на Людмила Светичкова; хиперреалистичното търсене на Мая Горова в картината „Проверка”.
Тази проява е първата от поредица камерни изложби на Музея на МВР, които целят популяризирането на малко познати творби на големите български автори – Стоян Венев, Ненко Балкански, Любен Зидаров, Александър Поплилов, Бисера Прахова, Христо Брайков, Петър Чуклев, Христо Нейков, Румен Скорчев и много други.

Началото на тържеството е 11.00 часа в киносалона на АМВР /вход от жк “Младост”-4/.