Петима дилъри на канабис на територията на Пловдив са задържани при спецоперация

В хода на оперцаията се изяснило, че част от тях били създали и условия за отглеждане на растението

Четиримата мъже и тяхна партньорка са задържани при  спецакция на служители от група “Наркотици” и Второ РУП, проведена вчера в Пловдив. В хода на операцията са открити две професионално оборудвани помещения за отглеждане на канабис и са иззети различни количества зелена и суха маса от растението.

Служителите на реда атакували апартамента на Т.С./ 40 г./ и 17-годишния му син, където попаднали на специално помещение, оборудвано за отглеждането на канабиса. В него имало 7 саксии с растението, което било в различен стадий на растеж. Помещението било обзаведено със специална система за поддържане на температурата и влагата, необходими за отглеждането на канабиса – електрическа лампа, вентилационна система с монтирани въздухопроводи, устройство за автоматично овлажняване на въздуха, измервателни уреди, отчитащи влажността и температурата на въздуха и  влажността на почвата в саксиите. При обиск у Т.С. полицаите намерили намерено пакетче с 0.964 грама канабис. На друг адрес  – къща, която той държал под наем заедно с 29-годишната му приятелка Е.М., полицаите открили друго оборудване за отглеждане на канабис и още 3 саксии със засятото и вече израснало растение, 28 пакетчета и найлонова чанта – с общо 36.91 грама канабис, и електронна везна.
Десет саксии с канабис в начален стадий на развитие, семена от наркотика, електрона везна и 61.72 грама канабис са иззети и от жилище, обитавано от А.Б./ 27 г./ от Казанлък. В таванската квартира на неговия съгражданин К.М./ 32 г./ полицаите открили електронна везна, 110.65 грама канабис и множество празни найлонови пликчета.
Работата по документирането на престъпаната дейност на задържаните продължава.