Организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение е неутрализирана в Благоевград

Задържани са тарторът и трима негови дилъри. Специализираната полицейска операция е проведена по образувано досъдебно производство по чл.321 от НК

Спецакцията е проведена вчера от криминалисти от ОДМВР-Благоевград под ръководството на окръжната прокуратура и на практика финализира продължителна работа по образувано досъдебно производство по чл.321 от НК.
Проведени са съгласувани издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на Благоевград и Дупница. Така на 19 май в Дупница са задържани двама клиенти от Перник – К.Б./32г./ и К.П./30г./ . Това станало минути след като се снабдили с дози марихуана. Същата вечер, в Благоевград криминалистите попаднали в следите на тартора на организираната престъпна група – К.Х. /38 г/ и неговите трима дилъри –   А.С./29г./, Г.М./41г./ и А.У./30г./. Всичките са от Благоевград и са криминално проявени.
При последвалите процесуално-следствени действия са претърсени три жилища и два автомобила, ползвани от задържаните Иззети са 8000 лева, 200 грама суха маса канабис, 5 грама амфетамин, 5 саксии с канабисов разсад и електронна везна за размерване и дозиране на наркотика.
На четиримата е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”, а на К.Х., който вече е осъждан за подобни деяния, е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици . Работата по документирането на случая продължава.