Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, е задържана при успешна операция на служители на ОДМВР-Русе

Акцията е реализирана със съдействието на ГДБОП. С нея е нанесен  пореден удар срещу наркоразпространението в региона

Задържани са петимата членове на престъпната структура– трима русенци, жена от Перник и столичанин. Операцията на спецполицаите, насочена срещу разпространението на наркотици, е проведена на територията на Русе, София, Перник и Дупница. Тя стартирала на 20 април в Русе и е продължила до края на изминалата седмица.
В дунавския град били задържани 25-годишните русенци С.П. и Б.О. и Т.П./20г./ от с. Николово. На двама от тях е повдигнато обвинение за участие в престъпна група за разпространение на наркотици, взета им 72-часова мярка “задържане под стража”. На третия  е повдигнато обвинение за придобиване и притежание с цел разпространение на наркотично вещество.
В хода на разследването криминалистите достигнали и до другите двама членове на престъпната схема, действали на територията на София и Перник. Със съдействието на служители на ГДБОП били задържани столичанинът Г.В. /37 г./ и 32-годишната В.Ч. от Перник. Те са конвоирани до Русе и им е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на дрога. Задържани са за срок от 72 часа до довеждането им пред съда за гледане на мярка.
Извършени са обиски и претърсвания на адреси и автомобили, ползвани от петимата, при които са иззети близо 150 гр амфетамин, над 5 гр хероин, около 2.5 кг компонетни съставки на наркотик, марихуана, везни, с които отмервали дозировката на дрогата, мобилни телефони, компютър.
По случая е образувано досъдебно производство, процесуално-следствените действия продължават.