Непосредствено след извършен грабеж, криминалисти от Първо РУМВР задържаха грабителя

Непосредствено след извършен грабеж, криминалисти от Първо РУМВР задържаха грабителя. Вчера, към 10.30 часа в районното управление е получен сигнал, че възрастна жена е нападната в дома й от непозната, която отнела портмонето й със 100 лв. С бързата реакция на служителите на реда при заграждането на района е задържана извършителката – 29-годишната М.Л., известна на полицията за кражби. Работата за установяване и на други извършени от нея престъпления продължава.
За броени часове криминалисти от Четвърто РУМВР разкриха кражба от офис на фирма. Около 5.30 часа на 23 май служител заявил, че е установил липсата на 7 компютъра и 4 плазмени монитора. С бързата професионална работа служителите от участъка в Л успели да установят и задържат – 36-годишният А.М., известен на МВР за кражби. Всички откраднати вещи са намерени в дома м,у и са иззети. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.
Кражба от магазин  на бул. “Мария Луиза” разкриха криминалисти от Трето РУ. На 15 май управителят на магазина заявил липсата на 2 лаптопа и мобилен телефон. В хода на работата  извършителите – 21-годишният М.П. и 22-годишният  И.Н. са установени и задържани. И двамата живеят в столицата без адресна регистрация. На И.Н. е наложена мярка “задържане под стража”, М.П. е освободен срещу подписка. Материалите по случая за докладвани в СРП.