Начален учител в Шивачево припечелвал от лихварство

Незаконната дейност е установена след упорита работа на криминалисти на РУМВР-Твърдица. Той е задържан за 24 часа

Начален учител – лихвар задържаха днес служители на РУМВР – Твърдица. Полицейската операция е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Сливен. Криминалистите работили по сигнал, че 39-годишният С.Й. – начален учител в гр.Шивачево се занимавал с лихварство в града.
След проведени оперативни действия, днес служителите атакували дома му в гр.Шивачево. Там, в тайници на различни места, те открили и иззели 26 лични карти на негови съграждани, към всяка от които било прикрепено листче с дадената на длъжника сума, процента на лихвата, както и датите за връщането на парите. Открити са златни накити, поставени в хартиени пликове, върху които били изписани имената на кредитополучателите, дадените суми и лихвите, които се дължат по тях. Като обезпечение за получени кредити били заложени аудиоуредба, дори и моторен трион. Началният учител се занимавал с незаконния бизнес от близо две години, уточняват от ОДМВР-Сливен.
Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава. С.Й. е задържан за 24 часа в РУМВР – Твърдица. Образувано е досъдебно производство.