Министърът на отбраната Аню Ангелов ще посети гр. Варна

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще посети утре, 24 април,   гр. Варна. Той ще присъства на церемонията по предаване на собствеността на стадион „Тича” и на спортния комплекс „Черно море” на Област Варна. По-късно същия ден заедно с министър-председателя Бойко Борисов министър Ангелов ще направи обиколка на акостиралия кораб на Военноморските сили на САЩ „Джон Хол”.

До средата на април 2010 г. стадион „Тича” и спортният комплекс „Черно море” бяха собственост на Министерството на отбраната. Поради отпадналата необходимост за ведомството и в отговор на нарасналите нужди за развиване на спортната дейност в гр. Варна, на 14 април 2010 г. правителството взе решение за безвъзмездното предоставяне на спортните съоръжения в управление на областния управител на Варна.

Стадион „Тича” е с площ 17 570 в.м., терен, писта, трибуни за 10 000 места, паркинг за 60 коли и битова сграда. Спортният комплекс „Черно море” се състои от четири спортни зали, материално-техническа зала „Колоездене” и възстановителна база „Спорт”. В него тренират  над 700 деца от клубовете по баскетбол, волейбол, вдигане на тежести, колоездене. Провеждат се и състезанията на мъжките и юношеските формации по баскетбол и волейбол.