Малолетна е задържана вчера от служители на сектор “Улична престъпност”

Малолетна е задържана вчера от служители на сектор “Улична престъпност”. Това станало минути след извършената от нея кражба. На спирка на градския транспорт 11-годишната откраднала портмоне с пари и документи от дамската чанта на столичанка. Момичето е известно на полицията и за други кражби на територията на страната. Работата по случая продължава.
19-годишният С.К, криминално проявен за кражби и грабежи, е задържан за 72 часа. На 27 април вечерта, пред столично училище той заплашил с нож 68-годишен мъж и го принудил да му даде наличните 100 лева. Работата по установяване и на други престъпления, извършени от задържания, продължава.
В Девето районно управление е задържан 41-годишен мъж. На 6 април в Банкя, след възникнал скандал, С.М. пребил по-възрастния си съсед. Пострадалият бил приет в Пирогов с черепно-мозъчна травма. Установени са и свидетели на побоя, от които са снети обяснения. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.