Психосексуална характеристика – зодия Лъв

Хората от тази зодия са много страстни. Бидейки огнен знак, Лъвът е извънредно чувствен. Запомнете, Лъвът управлява пети дом от хороскопа, който вещае любов и наслаждение. Лъвовете лесно могат да се поддадат на сексуалните си пориви. Те са по-малко агресивни, в срав­нение с другите две огнени зодии: Овена, открито агресивния и романтичен или игривия, постоянно търсещ Стрелец.
Лъвът може да бъде много съблазнителен, но ако е заинте-ресован от някого.

Заради грубостта си много от Лъвовете не им се отдава да преуспеят в живота. Мъжът Лъв обича да властвува и е много нежен (никога не е груб в леглото) и мъжествен по време на любов. Винаги иска да показва, че е най-пламен­ния любовник.

И жените, и мъжете предпочитат здравата, нежна и продължителна връзка пред чистия секс. Ако започнат нова връзка, то е само защото не им допада как се отнасят със тях постоянните им партньори. Те търсят нови любовници, а не просто партньори. Когато им се струва, че са намерили този, който отговаря на сексуалните им изисквания, духов­ните и интелектуалните им интереси, те се колебаят дълго, преди да вземат окончателно решение и да скъсат със старата любов. Запомнете, Лъвовете са постоянни в пове­дението и маневрите си, предпочитат да се придържат към тясната, пряка пътека на старите си привички, докато те не се окажат окончателно неприемливи. Тогава предават своята любов без да жалят тези, които се оставили.

И мъжете, и жените под този знак разполагат с голямо търпение и затова могат да водят несексуална стратегия, която изисква време и усилия. Те правят така, че кралският им двор да бъде пълен с благородни и интелигентни съюз­ници, които изпълняват заповедите им. Женят се по сметка, общуват, за да постигнат благосклонността на покрови­телите, подмазват се на властоимащите и правят всичко, за да постигнат своята цел: трона.

Въобще трябва да е ясно, че не може евтино да се купи Лъва. Лъвовете също не избират стока от втори сорт, а себе си смятат за първо качество. Честни са в постъпките си и, ако искат много от другите, готови са и много да дадат в замяна.

Преди всичко — да го ласкаем. Когато прави любов, наслаждавайки се, Лъвът разтегля времето. Той обожава да му се подмазват, да го целуват и да му говорят нежности. Жените от тази зодия искат да чуват, че лицето им е ангелс­ко, тялото им — прекрасно, че самото им присъствие въз­пламенява всеки. Лъвовете — мъже също обичат ласките.

Любониците им получават много повече, ако им говорят за мъжеството им и го уверяват, че не са обичали никого така силно, дори да не е истина. И действително, Лъвовете не понасят даже мисълта за съперника. Партньорите им трябва да са изнежени и спретнати. Жените, родени под този знак, нищо не трябва да щадят от своя гардероб, за да създадат съблазнителен, женствен образ. Да ползват само добри парфюми. Всеки, който иска да привлече Лъва, тряб­ва да положи усилия и създаде съответната атмосфера, тъй като разкошът, интимността, приятната музика отслаб­ват съпротивлението и на най-упорития Лъв. Отрицателните типове често допускат своята надменност и по време на по­ловия акт и могат да стигнат до садизъм. Ако Лъвът не по­лучи пълно удовлетворение в работата и общуването и не го приемат за крал, за какъвто сам се смята, това крушение на надеждите може да го доведе до издевателство над своите партньори.