Криминалисти от СДВР разкриха извършител на убийство

40-годишен мъж е арестуван снощи в столицата за убийството на строителния работник К.Р., извършено преди дни в жк.”Красна поляна”. Регистрираният за кражби И.А. е задържан към 21 часа в жк.”Гоце Делчев”, без да успее да окаже съпротива.
В хода на разследването на тежкото престъпление криминалистите от сектор “Убийства”-СДВР изяснили, че заподозреният бил строителен работник, колега на жертвата. Свързали ги общи познати. И.А. си търсел квартира и се договорили да се нанесе при 66-годишния К.Р. срещу наем от 140 лева. Но още първия месец възникнал конфликт – след като похарчил парите, хазяинът взел да гони наемателя. Кавгата след доста погълнат алкохол прераснала в сбиване. По-младият нанесъл удари с тухла по главата на К.Р. и те се оказали смъртоносни. След това скрил мъртвото тяло в гардероба и старателно почистил стаята.
Покойният бил намерен от свои близки, които се разтревожили, че няколко дни не отговаря на обажданията по телефона и отишли в дома му да го потърсят.
Извършителят на престъплението И.А. е задържан от полицията за 24 часа. Материалите по случая днес ще бъдат докладвани на прокурор и ще му бъде определена мярка за неотклонение.