Криминалисти от Петрич задържаха изнудвач

С.М.(32г.) – Бизона от месеци изнудвал петрички бизнесмен за различни суми

Криминалисти от РУМВР-Петрич, съвместно с представители  прокуратурата проведоха операция „Рекет”. Задържането на рекетьора  е  резултат от едномесечна работа на полицаи и прокурори в рамките на прокурорска проверка.
Вчера в промишлената зона на Петрич, в момент на получаване на  крупна сума пари е задържан  криминалнопроявеният С.М.(32г.), известен като Бизона. Установено е, че С.М. от месеци изнудва петрички бизнесмен за различни суми. При проведените последващи издирвателни действия и претърсвания, в ромския квартал на Петрич, в дома на А.М. е открит автомобил на изнудвания бизнесмен, който С.М. противозаконно отнел. Продължава издирването на съпричастни към престъпната дейност на рекетьора.
С прокурорско постановление С.М. е задържан  за 72 часа. Той е с богато криминално досие /изнудване, побой/, излежал е 4 ефективни  присъди /основно кражби/.  От години С.М – Бизона е източник на напрежение в ромския квартал на Петрич. Само преди дни е изтекла мярката му  по  УБДХ за  поредно нарушаване на обществения  ред и  побой над съгражданин – допълват от полицията. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.