Криминалисти от Осмо РУМВР са разкрили двама извършители на кражба от имот в с.Панчарево

Столичанка се оплакала в Девето РУМВР, че неизвестен крадец влязъл в дома й в жк.”Люлин” през незаключена входна врата и отнел чанта с лични документи, дебитни и кредитни карти, с една от които по-късно са изтеглени 400 лева от сметката й. След успешни оперативно издирвателни действия криминалистите установили, че извършител на престъплението е 28-годишният Н.С., осъждан, който живеел под наем в същия жилищен блок. Чантата на тъжителката с личните й документи и други вещи са намерени и иззети при претърсване в неговата квартира. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194 от Наказателния кодекс.
Криминалисти от Осмо РУМВР са разкрили двама извършители на кражба от имот в с.Панчарево. Осъжданите вече за предишни престъпления, 22-годишните Р.Т. и Т.Г., срязали и демонтирали метални огради, платна и колове, собственост на 75-годишен мъж. Р.Т. е задържан под стража за 72 часа, а съучастникът му се издирва.
За кражба на осем комплекта мобилни телефони различни марки и аксесоари за тях съобщила в Четвърто РУМВР продавачка в магазин на ул.”Костенски водопад.” Магазинът бил разбит в събота, на 24 април, а два дни по-късно криминалистите разкрили и задържали автора на деянието – В.А. /29 г./, известен на органите на реда. Отнетите телефони са намерени и иззети. На В.А. е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.