Психосексуална характеристика – зодия Козирог

Под влиянието на Сатурн обикновено Козирогът в сексуално отношение е стеснителен и сдържан. Сексуалният му живот може да се раздели на три периода.

Първият — юношеските години. По това време Козиро­гът е много сдържан в секса и предпочита да мисли по­вече за учене и работа. Подобно на хората от противопо­ложната зодия — Рака — Козироговете са понякога много срамежливи, но зад спокойната им външност се крият силни страсти. Козирогът е земна зодия, желанията му са реални и практични.

В детството си Козирогът често преживява периоди на дълбока депресия, чувства се непълноценен, изолиран от околните, никому ненужен.

Те често потискат сексуалните си желания, докато не завършат учението си и не стъпят на крака.

В този ранен период юношата Козирог често свежда романтичните си интереси (ако изобщо могат да бъдат на­речени така) до това, веднъж в седмицата да ходи на кино с момиче и даже да не се осмелява да я хване за ръката.

Девойката Козирог в този период обикновено си позво­лява да има един-два възпитани поклонника (отначало одобрени от родителите). Обикновено този период завършва с брак по сметка, полезен за постигане на деловите цели.

Във втория си период на сексуалния живот (например след 30 години) Козироговете обикновено достигат до някакъв делови успех, тогава вече са по-уверени и започ­ват да експериментират в областта на секса. Боейки се, че са загубили много скъпоценно време, те се опитват да догонят астрологическите си братя и сестри и направо се отпускат. Козирогът не владее красивата любов, не умее и да ласкае, макар да е достатъчно умен за това и външно някак да оформя интересите си, като изпраща например цветя. В отношенията си с любимата жена, тойсе усланя само на достойнствата си. Стига до жената по същия начин, както и до повишението в службата. А, ако е и красив, подмамена, жената ще се надява, че е открила идеала си. Да бъдем откровени — Козирогът не е страстен любовник. Той е доста похотлив, но сдържан и хладен и не е способен да гради романтичната атмосфера на любовта.

Във втория си период жената Козирог използува целия си чар за постигане на целите. Макар и да не е толкова безразборна във връзките си, както мъжа Козирог, тя не се страхува да се разведе, ако съпругът й е недостатъчно честолюбив и не прави кариера. Търси извънбрачни връзки, ако не се отнасят с нея като към кралица, особено ако се появи възможност за по-удачен (по отношение на парите) брак. Може да бъде много съблазнителна, много й под­хожда традиционната женска пасивност. Умее да убеди партньора, че е «фатална жена», макар на практика да не е способна на нещо друго, освен на безразличие към нежната и страстна любов.

В третия си период Козирогът показва цялата си същ­ност. След 40 години обикновено постига дългоочаквано­то благополучие и решава да разруши бариерата на увереността и въздържанието в секса.

Да се твърди, че Козирогът е изкусен в несексуал-ните маневри — това значи да не го дооценим.

Ако би трябвало да определите от коя зодия са най-преуспяващите хора, ще откриете, че най-големият процент от тях е в зодията Козирог.

Честолюбивият мъж Козирог живее в света на тайните любовни похождения. Козироговете са много търпеливи и могат дълго да изчакват, докато получат желаното.

Жените Козирог са не по-малко изкусни в несексуал-ните маневри. На тях им трябва мъжете да преуспяват в работата, за да им угаждат приятелите и роднините им да ги поддържат във всичко. Те неуморно се трудят. Когато попаднат в сексуална интрига, са крайно внимателни и сдържани.

Преди всичко да трябва да помним, че романтичния период в отношенията с Козирозите рядко продължава повече от три месеца. След това сексуалният аспект ще бъде сведен до простата необходимост.

Всъщност Козирозите обичат да правят разписание за тези неща и партньорите им са длъжни да го спазват. Но преди всичко е нужно да се постараем да смъкнем от Козирозите тяхната външна сдържаност. Ако това ни се удаде, след това по-добре да го поддържаме с алкохолни напитки или други стимулиращи средства, което особено помага в отношенията с младия «колебаещ се състав» на Козирозите. А Козирозите трябва да успеят да се откъснат от хладните обятия на Сатурн и да покажат на всички, че и в техните вени тече червена кръв.