ИВАЙЛО

Значение и произход на името: произходът и значението на името са неясни, става популярно покрай цар Ивайло (1277-1280); днес по-често се приема за производно от Иван.

Характер и съдба: Ивайло е много упорит, съсредоточен, трудолюбив, стреми се винаги да проявява самостоятелност и да отстоява мнението си. Има аналитичен ум, подлага на анализ всички житейски случки и ситуации в работата си.

Кариерата му се развива спокойно, стъпка по стъпка. Във всяко свое действие вижда и положителната, и отрицателната страна, разбира относителността на всяко нещо и често се колебае при вземане на решение. Самият той смята това за най-големия си недостатък и грижливо го крие. Външно е самоуверен, демонстрира решителност и непоколебимост.

Освен това Ивайло има изключителна интуиция, която му помага да се измъква и от най-сложните ситуации. Притежава отлична памет, наблюдателен е, забелязва и най-дребните подробности в околната обстановка или в работата си и бързо прави връзка между различни събития и действия. Реализира се

най-добре в професии, които изискват самостоятелност и прецизност. Не става лидер, но не страда особено от това.

Семейният живот изпълва съществуването му с нов смисъл. В него той търси подкрепа и разбиране. Обикновено е предан съпруг и добър баща, макар че първият му брак нерядко завършва с развод. Има трогателно отношение към майка си и не крие, че тя е неговият идеал за жена.

Особености на общуването с него: наглед Ивайло е студен, горд и непристъпен, говори с околните рязко и лаконично, което го прави доста неприятен в общуването. Мнозина не го обичат, особено тези, които имат прекалено силно самолюбие. Но в душата си Ивайло е добър и отзивчив човек, способен на самоирония и лишен от злопаметност.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Везни. Планета: Луна. Цвят на името: тъмносин. Камък-талисман: перли. Растение: камелия. Животно: смок. Щастлив ден: петък.

Имен ден: 7 януари – Св. Йоан Кръстител (Ивановден).