Зодия Лъв – Най-подходящи партньори

До 29,5 години най-добрите партньори на Лъва са Ове­нът и Стрелецът. Те също са огнени знаци и през тези го­дини са много назависими, действуват безкористно. След 29,5 години Лъвовете започват да се стремят към по-усед-нал живот и стават по-практични. В това време са съвмести­ми с Козирога, който под маската на краля също може да седи на трона вместо Лъва, нищо че Козирога е рядко толкова културен, приветлив и възприемчив. След 41,5 го­дини Лъвът може да е съвместим с Близнаците, които го очароват с блестящия си интелект.

След 41,5 година Лъвовете вече са духовно зрели, по-малко надменни и егоистични и стигат да върха на своето интелектуално развитие. Сега те намира съвместимост с Везните и Скорпиона. Съчетанието «Везни — Лъв» е знаме­нит астрологически дует. Везните винаги се стараят да угод-ят и заедно с Лъва изграждат успешната двойка «роб — гос­подар». Съчетанието «Скорпион — Лъв» е възможно само сред силно развити типове, но когато се случи — пазете се! Това е истинската власт, творческата връзка между импе­ратор и императрица, а не просто между крал и кралица.

От всички зодии Лъвът е възможно най-верният. В мла­ди години Лъвовете са топли и верни приятели. С остаря­ването те стават изключително верни и предани.

Никога, никъде не унижавайте Лъвовете в обществото. За тях е толкова важно какво мислят другите за тях, че веднага се развеждат със съпруга, който постоянно го унижава пред приятелите и в семейството. Лъвовете даже могат да заплашват със сила онези, които ги критикуват. Лъвове, астролозите ви питат:

Кога ще разберете, че ако се примирите с любовника, който не винаги ви угажда и ви ласкае, тогава ще оправдае­те очакванията от вашата забележителна зодия?

Кога ще разберете, че гордостта предшествува падение­то? Няма нищо по-печално от окования във вериги крал. Защо Лъвове, Лъвици, сте толкова упорити?