Зодия Дева – Най-подходящи партньори

Макар Девите да разполагат с много добри качества за любов и съпружество, не са най-подходящи любовници. До 29,5 години най-подходящи партньори за тях са хората от зодиите Телец и Козирог. Те са земни знаци и до тази възраст се държат пасивно, връзките им са случайни, но чувствени, отношенията им са стабилни и близки. Телците могат да добавят малко мекост към характера на Девите, а Козирогът, със своето високо чувство за организираност, може да се обърне за помощ към Девата заради нейния практичен ум. След 29,5 години Девите започват да раз­бират цялата глупост на отношението си към живота («само работа и никакви развлечения») и отприщват своята стро­гост, но само след като са натрупали много знания. Сега те вече могат да бъдат съвместими със Скорпиона, а също и с Лъва. Хората от двете зодии високо ценят интелекта на Девата и могат да й дадат назаем малко от собствените си сили, за да не я заобикалят винаги благата на живота. След 41,5 години Девите вече са развити духовно. Сега те са съвместими със Стрелеца — умствен и идеалисти-чен знак, който притежава всички добродетели на Девата, но няма нищо общо със забранителните й и задържащи ограничения. Възрастният Стрелец е готов за строгата дис­циплина на Девата.

Девите винаги търсят връзки със сходни хора, които дълбоко са заинтересовани от учението, работата и личните цели. В семейството Девите са верни. Обикновено встъпват в брак след дълги години ухажване и за това време под­лагат бъдещите си съпрузи на много сурови изпитания, като ги обичат после за цял живот.

Знаете ли, че можете да бъдете скучни, показвайки на всички, че всичко знаете?

Кога ще се научите да не забелязвате малките не­достатъци на хората? А ако не можете да правите това, задръжте критиката за себе си.

И накрая – защо звездите са ви дали такива огромни способности за самодисциплина, щом се интересувате само от процеса на някаква работа, а не от окончателните и резултати.