ЗДРАВКО

Значение и произход на името: да бъде здрав или от растението здравец (от славянски).

Характер и съдба: още от дете Здравко изненадва всички със своята сериозност и спокойствие. Той е старателен, но може да бъде своенравен и инатлив. Отличава се с не особено ярка външност, тих глас и сдържано поведение.

Предпочита конкретните дела пред многословните обещания. Умее да взема решения, мнението му винаги е добре аргументирано, има висок авторитет, който не подлежи на съмнение. Обикновено е добър ръководител, защото е обективен, тактичен и доброжелателен. Всичко, което е постигнал в живота, е резултат на собствения му труд.

Харесва изследователската работа, много му се удават чуждите езици, проявява артистични склонности, ориентира се в музиката и живописта. След като си избере специалност и месторабота, той им остава верен: професията го поглъща изцяло, свиква с хората и му е трудно да смени колектива.

В общуването с жените Здравко е малко нерешителен и скован. Винаги проявява уважение към тях. Той самият търси в жените нежност, мекота, доброта. Обикновено съпругата му е много предана – той е добър съпруг и баща, има й доверие, поверява й ръководството в дома и споделя с нея всички радости и огорчения.

Особености на общуването с него: първоначално прави впечатление на малко мрачен човек, но всъщност е много добродушен. Всички го уважават заради интелекта, начетеността и здравия разум. Здравко не търпи празни приказки и обещания от страна на другите и самият той не ги дава. Не понася фамилиарностите и невъздържаността.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Рак. Планета: Луна. Цвят на името: светлосин. Камък-талисман: лунен камък. Растение: ябълка. Животно: щурец. Щастлив ден: понеделник.

Имен ден: Цветница.