Здравето на Водолей

Той изглежда нежен, грациозен, здравето му се разклаща бързо, но същевременно с това притежава възхитителна способност за въз­становяване и сравнително също така бързо се справя с болестта. Не­говата работоспособност е отлична, но импулсивна. Периодите на устрем се сменят с леност. Малките психотравми не оставят белези по него. Сънят му е лек, с фантастични сънища, лесно се буди. Ня­ма особено влечение към алкохола, предпочита сладките напитки -подсладени вина, вермут, шампанско. Алкохолът го прави бъбрив. Външността на Водолей е доста привлекателна. Той е с издължени крайници и има изящни пропорции на тялото. Освен това, лицето му е изразително и с жива мимика. Родените под този знак са застра­шени от въздушните болести – бронхит, астма, алергия, екзема, енфизем, а също и от болестите на вятъра – настинки, вируси, радикулити, неврити и др.
Комплекси и задръжки по принцип нямат, но все пак, при силно неблагоприятни условия и дълготрайни свръхнапрежения, са застра­шени от неврози – най-често неврастения.а също и истерия. Склонни са към мигрени, към различните откъсвания от реалността и психо­зи с маниакална депресия.
В спорта Водолей е склонен да участва в колективните видове спорт – дисциплините, които изискват бърза реакция, гъвкавост и жив ум. Той би могъл да достигне успех в Джудо, Карате, Джио-Джицу