За броени дни криминалисти от Осмо РУМВР разкриха грабеж, извършен вечерта на 24 април в кв. “Димитър Миленков”

За броени дни криминалисти от Осмо РУМВР разкриха грабеж, извършен вечерта на 24 април в кв. “Димитър Миленков”. Прибирайки се в дома си, 38-годишен столичанин бил нападнат от непознат, който му нанесъл побой и отмъкнал 800 лева. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на оперативно-издирвателната работа, грабителят – 21-годишният Й.Й. е установен и задържан. Материалите са докладвани в СРП, а на задържаният е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Също за грабеж в Девето РУМВР е задържан 19-годишният Г.С. от кв. “Филиповци”, известен на полицията за кражби и грабежи. В писмени обяснения младежът признал, че на 25 януари, около 22 часа в ж.к. “Люлин” нападнал столичанка и издърпал дамската й чанта с документи, 102 долара и 50 лева. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Минути след заявена джебчийска кражба, автопатрул на Пето РУМВР задържал извършителките – две сестри /12 и 15г./, известни на инспекторите от Детска педагогическа стая. В заведение за бързо хранене в един от моловете, македонска гражданка установила, че от дамската й чанта липсва портмонето й с лична, дебитна карта, 115 евро и 3790 динара липсва. След бързата реакция на полицаите, откраднатите вещи са й върнати. С обяснения, сестрите са предадени на родител, а материалите по преписката са изпратени в СРП.
Кражба на 371 броя метални решетки за отводнителни канали от подземен паркинг в сградата на друг мол разкриха криминалисти от Трето РУМВР. Извършителят на кражбата – 33-годишният С.И. е известен на полицията за кражби. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.