ЗАХАРИ

Значение и произход на името: Бог помни (от древноеврейски).

Характер и съдба: хората с това име са скромни и добри. Захари има практичен ум, влечение към техниката, добри способности и късмет — всичко това му позволява бързо и стабилно да стъпи на крака и да стане самостоятелен.

Сериозността, чувството за отговорност и прецизността в работата са от голяма полза за кариерата му. Всъщност той рядко се стреми да стане голям началник, напълно го задоволява да бъде ръководител на средно ниво. Сигурен е в себе си и в справедливостта на световния ред, а това го предпазва от излишни амбиции и тревоги.

Захари е надарен с доброта и е широко скроен човек. Отнася се много взискателно към приятели-

те си – те трябва да бъдат предани и готови да се притекат на помощ по всяко време. Без съмнение и самият Захари отговаря на тези изисквания.

Жени се доста късно, понякога взема жена с дете. В семейството е безспорен лидер, занимава се с домакинството, контролира разходите, проверява домашните на децата. Не е много придирчив, но обича да мърмори и да чете нравоучения. Не е склонен към изневери и има доверие на жена си. Почита родителите си и се грижи за тях до края на живота им.

Особености на общуването с него: ако сте имали рядката възможност да изкарате Захари от равновесие и успешно сте се възползвали от това, бъдете сигурни, че възмущението му скоро ще премине и ще се смени с чувство на неудобство. Никак не е трудно да спечелите благосклонността му, но той смята за истински приятели единствено тези, които не само имат мярка в исканията си, но и са готови винаги да отвърнат на добрината и да се притекат на помощ.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Дева. Планета: Меркурий. Цвят на името: оранжев. Камък-талисман: жълт сапфир. Растение: полски мак. Животно: морско свинче. Щастлив ден: сряда.

Имен ден: 5 септември – Пророк Захария.