Заместник-председателят на ДАЗД участва във Фамилатлон

Заместник-председателят на ДАЗД Калин Каменов се включи във второто издание на “Фамилатлон” – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Честването се организира по повод на Международния ден на семейството – 15 май.

Празникът започна със семеен велопоход от Народния театър „Иван Вазов“ до Южния парк. След това децата и техните родители показаха уменията си в състезанието по спортно ориентиране “Малката Европа”.

Участниците във “Фамилатлон” – а откриха много нови възможности за забавление, учене и пълноценно прекарване на времето. Това стана възможно благодарение на разнообразна културна и спортна програма, в която се включиха близо 30 клуба, федерации и организации, специализирани в спорт, изкуства, музика или приключения.

Отбелязването на Международния ден на семейството е организирано от Асоциация “Родители”, Националния център за безопасен Интернет и Национална мрежа за децата под патронажа на Негово превъзходителство посланика на Франция господин Етиен дьо Понсен.

Първообразът на “Фамилатлон” е създаден във Франция от група ентусиасти с основната идея, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето, разбирано в контекста на дефиницията на Световната здравна органиация за физическо, психично и социално благополучие.