Задържан е трети лихвар, осъществявал престъпната си дейност на територията на Ямбол

Спецоперация “Хитрия” е осъществена след предварително наблюдение на дейността на 34-годишния мъж и е под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Ямбол

Специализираната полицейска операция “Хитрия” е проведена днес като продължение на акцията “Кредитори”. Тя е реализирана след образувано досъдебно производство срещу 34-годишния З.Н. от Ямбол за престъпление по чл. 252, ал. 1 от НК. Полицаите пристъпили към задържането му след предварително наблюдение на извършваната от него престъпна дейност.
В хода на разследването било установено, че З.Н. отпускал кредити на физически лица срещу непосилно високи лихви. Престъпната си дейност той прикривал чрез сключване на писмени договори за заем, а дължимите суми събирал като теглел средства от дебитните карти на кредитополучателите, с чиито PIN-кодове разполагал.
Днес следобед под прякото наблюдение на Окръжна прокуратура – Ямбол е извършен обиск в дома на З.Н. Оттам са иззети договори за заем, дебитни карти, суми в брой и други документи, имащи отношение към системно извършваната от него престъпна дейност.
З.Н. е задържан за срок до 24 часа. Процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължават.