Жената-Водолей – обща характеристика

Жените-Водолей са обаятелни и интересни, често – многообразни. Те като че ли обединяват в себе си множество различни жени. При­тежават цяла гама вълнуващи реакции и никога не са еднакви. Тях­ното преобразяване понякога е неочаквано и това им качество ги прави неуловими и тайнствени. В отношенията си с противоположния пол винаги имат успех.
И жените, и мъжете Водолей могат да се отдръпнат неочаквано от роднините, семейната среда и приятелите. Скитническият дух на Водолей зове родените под този знак към необвързаност.
Въпреки че жените-Водолей не са създадени за семеен живот, те се омъжват рано. Истина е и това, че рядко намират щастие в брака. Правят повече, отколкото могат да получат, общителни са, така че с тях никога няма да е скучно. Те не понасят строгата дисциплина, но обичат да работят и във всяко начинание внасят блясък и изящество. Благодарение на всичко това, жената-Водолей има богат личен жи­вот. Представителките на този знак не са капризни и своенравни. Ви­наги са искрени и леко безразлични. Те могат да направят добра кариера, но са способни внезапно да се отметнат, за да се обърнат към друг хоризонт.
Умеят да поддържат ред в своя дом. Жената-Водолей е чудесна, силно любеща майка. Отношенията и с децата е по-скоро приятелс­ко и се гради върху дълбоко доверие.
Те с умение и такт посрещат гости, танцуват с удоволствие. Мо­гат да водят сложен и интересен разговор. Жените-Водолей умеят също елегантно да се обличат.