ЕМИЛ

Значение и произход на името: съперник (от латински).

Характер и съдба: Емил е подвижен, активен, изобретателен и хитър. Има синтетичен тип мислене, което му позволява да възприема нещата такива, каквито са, и да намира правилното решение на проблемите. Той е трудолюбив, упорит, прави всичко необходимо за постигане на целите си. Нерядко достига високо ниво в избраната професия, става известен и авторитетен. За него е много подходяща кариерата на журналист или писател. Може да се занимава с бизнес – той е прагматичен, далновиден, решителен, но се приспособява бавно към променящите се обстоятелства.

Емил много обича да пътува, може да бъде запален турист или да си избере работа, свързана с много пътувания. Цени приятелите си, готов е да им помага, но при условие, че и те ще му отвърнат със същото. Държи на дадената дума и затова тежко преживява, когато другите не спазват обещанията си и се опитват да го подведат или измамят. В подобен случай завинаги губи доверие в тях.

В отношенията си с жените Емил е деликатен, мек, никога не би ги засегнал. За съпруга обикновено избира умна, делова жена. Тя трябва изцяло да поеме грижите за дома, Емил се намесва само в най-

важните въпроси. Може да има повече от един брак. Обича децата си и се грижи старателно за тях.

Особености на общуването с него: въпреки доста трудния, импулсивен характер Емил е много общителен, заобиколен от приятели и познати, обича да има публика. Бързо се ядосва, когато му противоречат.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Телец. Планета: Луна. Цвят на името: зелен. Камък-талисман: яспис. Растение: розмарин. Животно: як. Щастлив ден: петък.

Имен ден: 30 май – Св. Емилия.