Детски хороскоп – зодия Риби

Детето, родено под знака на Риби, е доброжелателно дете. То много мечтае и нерядко бърка фантазиите с действителността. Бебетата могат да объркат времето, тоест да спят, когато трябва да бодърст-ват и обратно. Детските болести при тях протичат нетипично: дребната шарка може да прилича на алергия, а алергията – на дребна шарка. Само опитен детски лекар може да се ориентира в такива случаи. По отношение на храната, те могат да имат странни вкусове. Мама не трябва да се разстройва и да се кара на детето. По-добре спокойно да прибере храната, която то не иска да яде. Затова пък, детето се смее при най-малък повод и ако се иска от него да изяде предложената му храна, трябва да се измисли някаква смешна игра. Ще се развесели и без да забележи, ще направи всичко, което се иска от него. Тези деца обичат да играят с вода, обичат вълшебни приказки с чудеса и превъплъщения, но не понасят шума, крясъците и насилието. Те предизвикват ужас у тях. Не трябва преди лягане да гледат телевизия или да слушат тъжна музика. Изобщо, тези деца се разстройват и огорчават лесно и по тази причина – могат да се разболеят. Най-главното за тях е тихата, мирна обстановка. Трудно общуват с шумни или жестоки деца. Канете вкъщи само такива, които са им приятни. Децата с охота ще контактуват с вашето, защото на всичка им харесват неговия миролюбив характер и готовнастта му винаги да се посмее.
Понякога на тези родители може да се стори, че губят контакт с малкото си дете, че то живее в някакъв свой свят на мечти. Те трябва да развиват у него чувство за реалност и практичност. Най-често, родените под знака на Риби имат способности във всичко. Полезно е да се занимават с изкуство, защото то ще им подобрява настроението. Домашните животни също са полезни за децата-Риби.
Риби съвсем нямат честолюбие и е излишно да се развива такова у тях. Те лесно заучават. Понякога не им стига самоувереност и могат да изпуснат благоприятния си шанс. Боят, виковете и наказанията никога не постигат целта си. Затова пък, леко се поддават на мирното влияние. Детето трябва да има свое ъгълче, което да му харесва. Времето за занимания трябва да се спазва точно. Твърдият дневен режим ще бъде от полза за това дете.
Тези деца леко попиват в себе си всякакви влияния: и добри, и лоши. В това е тяхната сила и слабост. Докато детето не се е научило да различава кое е добро и кое – зло, то може да попадне под лошо влияние. Независимо от външната благост и податливост, много е трудно да бъде откъснато от лошата компания, ако вече е попаднало под нейното влияние. Затова родителите трябва да следят какви са приятелите му и да се постараят да установят емоционален контакт с детето си. Важно е да изберат подходящ момент; най-добре е да по-беседват задушевно в спокойна и тиха обстановка с него преди лягане.