Деветата международна изложба на отбранителна техника „Хемус 2010” започва в Пловдив

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще открие утре, 26 май, Деветата международна изложба на отбранителна техника „Хемус 2010”.  Тя ще се проведе на територията на Международния панаир-Пловдив и е под патронажа на министъра на отбраната …

В изложението на отбранителна техника ще вземат участие 60 фирми от Австрия, Белгия, България, Германия, Израел, Норвегия, Полша, САЩ, Турция, Украйна, Унгария и Франция. „Хемус 2010” ще бъде посетена от делегации на Албания, Великобритания, Китай, Ливан, Сърбия и Турция,  както и от представители на Европейската отбранителна агенция и NAMSA.

Преди официалното откриване ще се състои пресконференция по повод  изложбата, в която ще вземе участие заместник-министърът на отбраната Валентин Радев.

На втория ден от форума, 27 май ( четвъртък),  ще се проведе международна научна конференция на тема „Партньорство, изследвания и технологии за отбраната”. Тя ще се проведе в три панела: „Публично-частно партньорство“; „Въоръжение, техника и системи C4I“ и „Човешки фактор и медицина“.

Пресконференцията ще започне от 10:00 ч. на 26 май 2010 г. в зала „Пресклуб” в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив.

Изложбата ще бъде открита в 11:00 часа пред палата №3 на 26 май 2010 г.  в Международния панаир в Пловдив.