Два компютъра с порно съдържание иззеха вчера полицаи от Плевен при поредната специализирана акция

Два компютъра с порно съдържание иззеха вчера полицаи от Плевен при поредната специализирана акция по противодействие на трафик на лица и насилствена проституция. Вчера към 8 часа криминалисти и разследващи полицаи от Първо РУМВР извършили претърсвания на два адреса в града. От жилището на 33-годишен в квартал “Дружба” е иззета компютърна конфигурация с порнографски снимки и видеоклипове. В хода на разследването било установено, че плевенчанинът е устройвал в дома си алкохолни оргии. Полицаите изяснили, че срещу него има 22 заявителски материала за различни престъпления и е с 16 присъди. От апартамента на 34-годишен в квартал “Сторгозия”  служителите на реда иззели също компютър с шокиращо порно и пакетче с  канабисови семена. В биографията си мъжът има присъда за притежаване на наркотици. Документирането на престъпната дейност на двамата плевенчани продължава. Те са задържани за 24 часа. Полицаите установяват контактите им и дали сред тях има непълнолетни. Предстоят и експертизи на иззетите компютърни конфигурации. Сезирана е прокуратурата.
В хода на специализирана полицейска операция от служители на РУМВР – Гулянци по линия на кражби на черни и цветни метали, проведена вчера, е задържан 42-годишен. Мъжът разбил входната врата на склад на фурна в село Гиген, за да открадне варели, метални решетки, стилажи и касетки. В полицията се установило, че той е местен жител и е с богато криминално досие. Има три заявителски материала и една присъда. Вещите, обект на престъпното посегателство, са иззети с протокол за доброволно предаване. Върнати са на собственика с разписка. По случая е образувано незабавно производство. Уведомена е прокуратурата.
При проведената вчера спецоперация антимафиоти от ОДМВР–Плевен и служитеи на РУМВР–Долни Дъбник са иззели от жилището на 45-годишен мъж в село Долни Луковит римска оброчна плочка от II век и 36 патрона с различен калибър. Притежателят им е криминално проявен, но не е осъждан. Предстои установяване на художествената стойност на антиката и експертизи на боеприпасите. Работата продължава разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 278  и чл. 339 от НК.