ГРИГОР

Значение и произход на името: бдящ, бдителен (от гръцки).

Характер и съдба: Григор е максималист, той иска всичко или нищо. Свободолюбив и упорит, при необходимост много храбър, не бяга от опасностите. Може да изпълни бързо и перфектно всяка задача, да постигне и най-трудната цел, ако е лично заинте-

ресован от това. Обръща много внимание на външния си вид.

Григор притежава аналитичен ум, забележителна памет, невероятна любознателност. Може да бъде добър писател, режисьор, конструктор. Способен е да се реализира във всяка професия — инженер, журналист, фотограф. Най-често действа под влияние на вдъхновението, което му помага да се прояви блестящо.

Той трудно си намира жена, защото е твърде при-дирчив и взискателен. Избира за съпруга обикновена жена, тъй като за него е важно тя да е добра домакиня и да има спокоен и сговорчив характер. Григор обича домашния уют и хубавата трапеза.

Особености на общуването с него: Григор е много чувствителен човек. Дори и най-дребната критична забележка може да го извади от равновесие, макар че самият той понякога има навика да разговаря с леден тон и да натрапва мнението си на другите. Затова внимавайте да не го засегнете – той дълго не забравя обидите.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Водолей. Планета: Сатурн. Цвят на името: синьозелен. Камък-талисман: турмалин. Растение: нарцис. Животно: тигър. Щастлив ден: събота.

Имен ден: 25 януари — Св. Григорий Богослов.