Грабеж на златен синджир разкриха криминалисти от Девето РУМВР

Грабител на дамска чанта с 2000 ЩД, 600 евро, 40 лева, лични документи и мобилен телефон установиха и задържаха криминалисти от Първо РУМВР. Грабежът е извършен вечерта на 27 януари на алея в ж.к. “Яворов”, където 69-годишна жена била нападната от непознат, който я съборил на земята, отмъквайки чантата. В хода на разследването се включили и криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. Извършителят – 27-годишният З.К. е известен на МВР за кражби и грабежи. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.
Грабеж на златен синджир разкриха криминалисти от Девето РУМВР. В края на април, във входа на блока, където живее, 53-годишна жена била нападната от непознат. Той със сила отскубнал от врата й златното бижу. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 20-годишния Т.А., известен на полицията за кражби, а инкриминираната вещ е намерена и иззета. Материалите по случая са докладвани в СРП за образуване на досъдебно производство.
Извършителите на кражба на мотоциклет в ж.к. “Хаджи Димитър” са установени и задържани от служители на Пето РУМВР. Мотоциклетът “Априлиа Леонарди 150” е собственост на столичанка, живееща в квартала. Задържаните – 40-годишният И.Б. и 35-годишният М.Д. са криминално проявени. Откраднатото моторно превозно средство е издирено и иззето. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Два дни преди Гергьовден, от ферма за животни в кв. “Факултета” е  извършена кражба на 10 агнета и 3 овци. При оперативно-издирвателните действия криминалисти от Трето РУМВР установили и задържали шестимата извършители – 20-годишният А.Р., 27-годишният Д.И., 25-годишният Ф.И., 18-годишният Б.Р. и двама непълнолетни/15 и 16г./, всичките от квартала. Материалите по случая са докладвани в СРП.