Георги Пирински получи почетна грамота за оказваната от него подкрепа за човешките права на хората с увреждания

Заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински получи почетна грамота за подкрепата му на човешките права на хората с увреждания и активна политика за равни възможности. Грамотата е присъдена от американския конгресмен Патрик Кенеди по предложение на Центъра за психологически изследвания, националнопредставена неправителствена организация, работеща в сферата на интеграцията на хората с увреждания.

Отличието беше връчено на заместник-председателя на парламента и председател на 40-то Народно събрание Георги Пирински от д-р Дияна Инджова, председател на Центъра за психологически изследвания. Тя благодари на Г. Пирински за приноса му за осигуряване на достъпна среда на хората с увреждания. Ние ценим всяка подкрепа, ценим партньорите си, отбеляза д-р Инджова и изрази надежда и в бъдеще взаимодействието да продължи.

Заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински благодари за този по думите му знаков жест на признание. Той отбеляза, че представителите на организациите на хората с увреждания проявяват завидна енергия и гражданска активност, които са така необходими в обществото ни днес.