ГАВРИЛ, ГАБРИЕЛ

Значение и произход на името: Божия сила (от древноеврейски).

Характер и съдба: това име притежава солидност и дейна енергия. Дава на притежателя си активен и твърд характер. Като малък е любимец на майка си и много прилича на нея. Често е затворен и себелю-бив, но винаги се отнася добре към околните.

Има лидерски качества. Умът му е аналитичен, първо обмисля нещата, после действа. Не натрапва мнението си, но не обича и на него да му казват какво да прави. Понася зле шегите и присмеха по свой адрес. В живота му винаги има хора, които му завиждат. Не е податлив на паника. Трудно се сближава с хората, но лесно се разделя. Обича да колекционира различни неща.

Нерядко носителите на това име се стараят да се държат подчертано интелигентно и тайно хранят честолюбиви мечти за високо обществено положение. Но ако не се преборят със склонността си да се затварят в себе си, едва ли ще успеят да осъществят тези мечти.

Гаврил безспорно има много способности. Той е добродушен и може да прояви състрадание. Но се отнася твърде сериозно към живота и към себе си, а това му пречи да постигне успех. Външното му спокойствие е измамно – той може да бъде добър актьор и умее да крие трудностите си. Все пак по природа тези хора са оптимисти.

Чарът на Гаврил привлича жените, той има добро чувство за хумор, знае как да забавлява партньорката си. Обикновено е откровен с нея и не обещава неща, които не може да изпълни. Отношенията му с жените винаги са пределно ясни. След като се ожени, става добър съпруг и баща. Децата му много го обичат и уважават.

Особености на общуването е него: като всички лесно уязвими хора Гаврил често се държи затворено, понякога направо мрачно, но това е само маска. Опитайте се да поговорите сърдечно и откровено с него и може да откриете много дружелюбен и приятен събеседник.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Козирог. Планета: Сатурн. Цвят на името: тъмнозелен. Камък-талисман: кехлибар, нефрит. Растение: хвойна. Животно: лемур. Щастлив ден: събота.

Имен ден: 26 март – Събор на Св. Архангел Гав-риил; 8 ноември – Събор на Св. Арх. Михаил (Архангел овден).