В столицата е задържан обявеният за общодържавно издирване видинчанин Д.К.- член на престъпната група, занимавала се с лихварство във Видин

Локализирането на издирвания е резултат от проведена поредица от оперативни действия  на служители на ОДМВР-Видин и СДВР, работили в рамките на операция “Лихварите”

След реализирането на операция «Лихварите» във Видин и задържането на основните играчи в престъпната схема за нерегламентирана финансова кредитна дейност, продължиха оперативните действия за установяването на техния авер Д.К. /38 г./. Той бе обявен за общодържавно издирване и работата по установяването на неговото местонахождение се съсредоточи  на територията на Видин и София. В резулат на продължилото разследване днес той е задържан в столицата и ще бъде приведен в ОДМВР-Видин.
Д.П. не за първи път покривал следите си и по този начин избягвал образувани срещу него досъдебни производства, поясняват от областната дирекция и припомнят, че операция «Лихварите» бе проведена на 29 април т.г. на територията на кв. «Нов път» в града. Тогава бяха задържани криминално проявените Р.М. /42г./, С.З. /39г./ С.Т. /46г./ и А.В. /40г./. Акцията бе реализира под ръководството на районната прокуратура и бе следствие на продължителна оперативна работа, насочена срещу незаконна  финансово-кредитна дейност. Бе установено, че лихварите налагали непосилни условия на клиентите си – предимно техни съкварталци, за издължаване, често се стигало до отнемане на движимо и недвижимо имущество, както и до поставянето им под зависимост. При извършените обиски в домовете и автомобилите на задържаните бе открито голямо количество документи, които свидетелстваха за нерегламентираната им дейност – огромен списък /30-40 страници/ с имена на длъжници с дължимите от тях суми и дати на отпуснатите заеми, 15 дебитни карти с пин кодове и 3 лаптопа, печат и щемпел на софийски нотариус и запис на заповед, документи на лизингови автомобили, кочани с фактури и компютърна конфигурация, над килограм злато, над 32000 лева, списък с лични данни на вероятни длъжници, компютър и скица на имот с предварителен договор, 4 патрона – калибър 9х19, две полицейски униформи.