В Сливница днес се проведе заключителният етап от Програмата „Заедно за здравето и сигурността на децата“

В Сливница се проведе заключителният етап от Програмата „Заедно за здравето и сигурността на децата“, съвместна инициатива на Областната управа на Софийска област, ОДМВР-София и Регионалния инспекторат по образование-Софийска област. Всички прояви, в които участваха деца от 12 училища от западния регион на областта, бяха организирани с любезното съдействие на община Сливница. Официални гости бяха директорът на ОДМВР комисар Пламен Василев, зам.областният управител на Софийска област Росица Иванова, кметът на община Сливница Г.Георгиев, началникът на РУП-Сливница Милко Миланов, кметове на други населени места, директори на училища.
В сутрешната дискусия взеха участие подрастващи от средна и горна училищна възраст. Учениците изказаха свободно своите мнения за зависимостите – наркотици, тютюнопушене, агресия  и предложиха начини за предпазване от тях. Част от техните послания гласят: „Промяната започва от теб самия“, „Никога недей да започваш! Започнеш ли, връщане няма!“ , „Родители, отделяйте повече време за общуване със своите деца“
По време на празничния концерт директорът на ОДМВР-София  комисар Пламен Василев връчи грамоти и подаръци на директорите на всички училища, взели участие в инициативата. Зам.областният управител на Софийска област Росица Иванова и председателят на общински съвет-Сливница наградиха най-добре представилите се деца в конкурсите за рисунка, есе и стихотворение.