В резултат на предприети светкавични действия, служители на СДВР задържаха 19-годишен нападател

А.Е. успял да рани млад мъж и непълнолетна в района на кв. “Волуяк”

Сигналът за пострадалите подал гражданин, който малко преди 12 часа видял ранените да лежат на улицата в квартала. При извършения оглед на място полицаите установили, че  15-годишното момиче и младежът са с прободни рани в областта на шията, по ръцете на младежа ясно се виждали и множество прорезни рани. Двамата веднага били откарани в болница, а криминалисти на столичното Девето РУ и на СДВР започнали да издирват свидетели на извършеното престъпление. Скоро те установили малкото име на нападателя, а при направена справка в полицейското управление станало ясно, че миналата година срещу мъж с такова име е подадена жалба. Така полицаите бързо установили самоличността на евентуалния нападател. Оплакването било от родителите на момичето, а поводът бил, че непознатият често го притеснявал.Тогава полицаите го предупредили да стои настрани от непълнолетната.
Един от свидетелите допълнил, че видял мъж, който побягнал към полето. Веднага били организирани заградителни действия на няколко автопатрула и близо до изоставена сграда А.Е. /19 г./ бил задържан.  Самият той обяснил, че докато бягал е изхвърлил ножа, с който нападнал и ранил жертвите си.
На този етап е изяснено, че А.Е. е от Сливен и преди година дошъл с баща си в столицата, за да работи като сезонен работник. Той е задържан за 24 часа, работата по случая продължава, предстоят обиски и претърсвания, както и документиране на случая.