В момент на кражба на проводници от района на летището са заловени старозагорците М.Д./24г./ и Д.Д./27г./

При проведена вчера специализирана полицейска операция на РУ “Полиция” – Стара Загора в момент на кражба на проводници от района на летището са заловени старозагорците М.Д./24г./ и Д.Д./27г./. Двамата са задържани за 24 часа и срещу тях е образувано бързо производство. В хода на акцията е задържан и обявеният за издирване М.М./27г./ от Стара Загора –  заподозрян като извършител на четири кражби на проводници от района на астрономическа обсерватория “Ю. Гагарин”, на когото с прокурорско постановление е взета мярка за неотклонение “Задържане за 72 часа”.
Вчера при акция на служители от РУ “Полиция” – Раднево под парник в двора на 69-годишната М.Г. от с. Трънково са открити 8 кофички от кисело мляко със засети растения, наподобяващи канабис. Жената предала доброволно растенията. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на разследването е установено, че те са били засети и отглеждани от 22-годишния й внук – М.Ж. от Раднево. Работата по случая продължава.
В Мъглиж криминалисти от РУ “Полиция” – Казанлък извършили проверка на 59-годишния Т.Г. от Симеоновград, с временен адрес в Мъглиж. У него са намерени и иззети 30 ампули морфин по 20 мл  и 10 ампули дексаметазон по 4 мл. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.