Вчера, към 8.20 часа, в Седмо РУМВР бил получен сигнал за скандал в подлеза при Окръжна болница

Грабител, нападнал столичанка и отмъкнал дамската й чанта с пари, документи и мобилен телефон установиха и задържаха криминалисти от Първо РУМВР. Грабежът е извършен на 19 април привечер, на спирка на градския транспорт на ул. “Боян Магесник”. Задържаният В.И./25г./ е известен на полицията за кражби и грабежи. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. В.И. е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена  мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа
Кражба на оборота на магазин в ж.к. “Младост” разкриха криминалисти от Седмо РУМВР. На 13 май, около 19.30 часа,  в обекта нахлул непознат, заплашил продавачката, принудил я да му предаде парите от касата – 150 лв. и изчезнал в неизвестна посока. В хода на работата по разследването криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 31-годишния Е.Г. – известен на полицията за кражби и хулиганство. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Вчера, към 8.20 часа, в Седмо РУМВР бил получен сигнал за скандал в подлеза при Окръжна болница. Разправията прераснала в сбиване с участието на трима. На мястото веднага е изпратен патрул, който задържал И.П./19г./ и К.И./21г./. Установено е, че И.П.  е нанесъл прободна рана с нож в гърдите и ръката на 30-годишен столичанин, който е настанен в близката болница без опасност за живота. На И.П. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.