ВЛАДИМИР

Значение и произход на името: да владее света (от славянски).

Характер и съдба: името Владимир дарява притежателя си с душевна широта и благородство. В звученето му напълно липсва агресия, то подтиква човека, който го носи, да проявява спокойна сила, самоувереност, общителност и доброта.

Владимир е умен, трудолюбив, настойчив при постигането на целите си. Той е възприемчив към знанията и притежава отлична памет. Има широко поле за дейност, може да се издигне в техническите нау-

ки, медицината, да стане политик, икономист, прекрасен актьор, писател, драматург. Обикновено е много погълнат от работата си и изпитва досада, ако трябва да се откъсне от нея. Често достига високо обществено положение.

Владимир е активен, приветлив и доброжелателен. Има бързи реакции, способен е да взема самостоятелно решения. По натура е малко затворен, макар че външно изглежда непосредствен. Не му е безразлично какво мислят околните за него, защото дълбоко в себе си е уязвим и себелюбив. Поради голямата си активност и широки контакти има много приятели, на които искрено се стреми да бъде полезен.

В жените Владимир цени романтичните качества. В брака е верен, но не толкова заради голямата любов към съпругата си, а защото е напълно погълнат от работата си и не желае да наруши подредения си живот. Цени комфорта, обича красивата и луксозна обстановка, взискателен е към чистотата и реда в дома. Отнася се спокойно към децата си и оставя отглеждането и възпитанието им на жена си.

Особености на общуването с него: винаги трябва да се има предвид, че каквото и обществено положение да заема Владимир, той със сигурност има високо мнение за себе си и е готов да отстоява правата си. От друга страна, самолюбието му не е болезнено и почти не съществува риск да го засегнете неволно в разговор. Той не е обидчив и е способен да оцени добрата шега.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Везни. Планета: Венера. Цвят на името: зелен. Ка-

мък-талисман: зелен яспис. Растение: олеандър. Животно: антилопа. Щастлив ден: петък.

Имен ден: 15 юли – Св. Равноап. велик княз Владимир.