ВИКТОР

Значение и произход на името: победител (от латински).

Характер и съдба: енергията на името дава на притежателя му значителна импулсивност и склонност да се горещи в думите и постъпките си. Виктор е съсредоточен върху многобройните си идеи и мечти, но се страхува от трудностите за реализацията им. Той може да бъде сериозен и внимателен, но бързо се разсейва, отпуска се и може да извърши някоя глупост. Тежко преживява неуспехите, става раздразнителен и груб, но е способен да започне всичко отначало дори и след най-силните удари на съдбата. В това отношение много му помага дълбоко скритото чувство за превъзходство.

Виктор е много интелигентен, остроумен и ироничен, но без да е ехиден. За него най-важно е да намери подходящо поприще, като предпочита то да не е много популярно. В професията си обикновено става висококвалифициран специалист. Той може да бъде и чиновник, литературен редактор, математик, електроинлсенер, преподавател във висше учебно заведение.

Виктор е извънредно елегантен и обича да пуска в ход чара си. Често е любимец на жените. Брачният живот с него не е лесен, макар че той се грижи за материалното благосъстояние на семейството, не е стиснат, обича жена си и се отнася с търпение към изблиците на недоволство или заповедническия й тон.

Може да има повече от един брак, но обича децата си и не ги забравя дори и след развода.

Особености на общуването с него: с Виктор трябва да се говори максимално конкретно и ясно, дългите разсъждения и увъртания най-вероятно няма да срещнат разбиране от негова страна. Понякога зад напълно сериозния му тон може да се крие шега или дори присмех; в отговор опитайте и вие да се пошегувате.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Водолей. Планета: Уран. Цвят на името: зелен. Камък-талисман: селенит. Растение: бял карамфил. Животно: кон. Щастлив ден: събота.

Имен ден: 11 ноември – Мчци Мина, Виктор и Викентий.