Взломна кражба от магазин за хранителни стоки в ж.к: ”Хр. Смирненски” разкриха криминалисти от столичното Първо РУ

Взломна кражба от магазин за хранителни стоки  в ж.к: ”Хр. Смирненски” разкриха криминалисти от столичното Първо РУ. На 27 май собственикът сигнализирал в управлението, че металната решетка и стъклото на входната врата били разбити и липсвали 800 кутии цигари и 30 ваучера. В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите влезли в следите на извършителите и задържали И.Р./31г./, Ц.Д./30г./ и Б.К./21г./ от София. Наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”. Работата за установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
При опит да отнеме лек автомобил “БМВ”, паркиран на ул.”Солун” полицаи от Шесто РУ заловиха  29-годишния Г.В., криминално проявен. В колата му, паркирана в близост до инцидента, били намерени технически средства за кражби на автомобили. Г.В. е задържан за 72 часа, работата по случая продължава.
Непосредствено след извършена кражба от строителен обект, са задържани извършителите – Ц.К./42г./, М.К./34г./ и И.С./29г./. Те откраднали голямо количество медни шини. Материалите по случая са предадени на Софийската районна прокуратура.